Tak Kenal, Tak Cinta

Kolej Komuniti Kepala Batas (KKKB) terletak di Taman Bertam Indah, Pulau Pinang. Mula beroperasi pada tahun 2001 dengan menawarkan 4 program peringkat Sijil iaitu Sijil Multimedia Kreatif, Sijil Teknologi Pembuatan Bersepadu, Sijil Pelukis Pelan dan Sijil Automotif.

Selepas beroperasi di Kepala Batas, KKKB meneruskan bakti dengan mensasarkan kepada pencapaian Visinya iaitu “Mewujudkan peluang, membangunkan potensi dan mencapai kecemerlangan untuk pelajar lepasan menengah dan komuniti setempat melalui pendidikan dan latihan”.

Seterusnya, mulai Julai 2010; Sijil Modular Kebangsaan (SMK) diperkenalkan bagi menggantikan pendekatan sediada. 4 bidang ditawarkan iaitu Servis Kenderaan Ringan, Animasi 2D, Mekanikal Pembuatan dan Lukisan Pembinaan. Kini, pendekatan SMK semakin diterima ramai kerana keunikan dan keupayaan program tersebut.

Pada Julai 2012; KKKB diberi tanggungjawab untuk menjalankan Sijil Kolej Komuniti (Berterusan) bagi bidang Pelukis Pelan Senibina yang melibatkan pengajian jangka panjang (2 tahun).

NYATAKAN MAKLUMBALAS ANDA (JIKA ADA)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s